Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί

Κάθε χρόνο  διοργανώνονται Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί
  • στα Μαθηματικά
  • στη Χημεία
  • στη Φυσική
  • στη Βιολογία
Με τους μαθητές που διακρίνονται συγκροτούνται  Εθνικές Ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Βαλκανιάδες και στις Διεθνείς  Ολυμπιάδες.


Μαθητές του φροντιστηρίου μας, με ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στα Μαθηματικά έχουν μια πολύχρονη παρουσία στους διαγωνισμούς με σημαντικές μάλιστα διακρίσεις.
Οι διαγωνισμοί αφορούν στους μαθητές των τάξεων Β', Γ' Γυμνασίου και Λυκείου.
Τα οφέλη που αποκομίζει ένας μαθητής από τη συμμετοχή του σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι πολλά. Ασχολείται με ένα αντικείμενο το οποίο αγαπά ιδιαίτερα και στο οποίο εμβαθύνει, διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του με συνομηλίκους του που έχουν κοινά ενδιαφέροντα (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην πρώτη φάση των διαγωνισμών παίρνουν μέρος περίπου 15000 μαθητές από όλη την Ελλάδα), αποκτά την εμπειρία της συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό με εξωτερική αξιολόγηση.

Ο Θεσμός οργανώνει ειδικά τμήματα κάθε χρόνο για πολύ καλούς μαθητές που έχουν έφεση στα μαθηματικά και θέλουν να λάβουν μέρος  στους ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ της Μαθηματικής Εταιρείας.

Στα τμήματα αυτά διδάσκονται απολύτως ειδικευμένα θέματα για τους διαγωνισμούς και τις ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ,  με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.
Επίσης προσκαλούμε τα παιδιά με αγάπη, κλίση και ενδιαφέρον στα μαθηματικά. Σκοπός μας δεν είναι να διδάξουμε τα βασικά σχολικά μαθηματικά , αλλά να του συμπληρώσουμε τις θεμελιώδεις γνώσεις, να διευρύνουμε το μαθηματικό του ορίζοντα , να το βοηθήσουμε να εμβαθύνει στις έννοιες που γνωρίζει ή που θα αποκτήσει , να του καταδείξουμε τον τρόπο της μαθηματικής σκέψης, να τον κάνουμε να ερευνά και να του ασκήσουμε τις μαθηματικές του δεξιότητες με τέτοιο τρόπο , ώστε να αποκτήσει μια πιο γερή και αληθινή σχέση με τα μαθηματικά, κάτι που θα τον οδηγεί επιτυχώς ως πυξίδα σε όλη τη μαθητική του διαδρομή.
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *